fredag 29 maj 2015

Gone Girl av Gillian Flynn

Den här boken hade jag definitivt inte tänkt läsa. Men min bokklubb var obönhörlig och det var bra. För jag hade helt klart missuppfattat handlingen, läst slarvigt på en baksida och trott att det var ett barn som försvunnit. Och det är inte min grej. Istället är det en riktigt smart psykopathistoria som Gillian Flynn bjuder på. Och nu vet jag vad alla talar om när de talar om den här boken, även om det inte riktigt är min favoritgenre samt att jag tyckte den var i längsta laget...

onsdag 13 maj 2015

Underbara helvete av Jamie McGuire

Abbys och bad boy Travis kärlekshistoria. Lockande läsning men ändå jag tappar räkningen på allt trassel dem emellan, trassel för trasslets egen skull och jag hänger aldrig med varför de ibland är ihop och ibland inte. Lite för mycket kärleksgnabb istället för en rejäl historia med början, mitt och slut. Karaktärerna som sådana är iallafall spännande. Men jag undrar varför boken stod bland vuxenböckerna på mitt bibliotek? För mycket Fight Club kanske.

måndag 11 maj 2015

Ingen återvändo av Lee Child

Denna gång är han inte ensam när han kämpar för rätt och mot fel. Och inte befinner han sig i kalla ödsliga landsortshålor i norra USA heller. Men lite roadtrip, lite slagsmål och en hög smarta slutsatser blir det. En klassisk Jack Reacher deckare även denna.

Magikerna av Lev Grossman

Magikerna blev lite av en besvikelse faktiskt. Jag väntade mest på att boken skulle komma igång och bli intressant. Ändå händer det en massa hela tiden. Jag vet inte vad det är. Men Magikerna lyfter aldrig. Tyvärr. Fler i denna serie om tre blir det inte för min del. Kanske underlättar det om man är ett riktigt Narniafan eller nått.

söndag 3 maj 2015

Korpmåne av Therese Henriksson

Korpmåne utspelar sig ett mindre samhälle i Norrlands inland. 17-åriga Saga får en ny granne, Seth, som inte är och ser ut som alla andra i den norrländska glesbygden. Förutom hans rockiga utseende är det något annat som skiljer. Seth och hans mamma försvinner oförklarligt några dagar när det fullmåne. Jag gillar den här boken som sammanför magi och livet som tonåring i den norrländska glesbygden i en givande blandning.

fredag 1 maj 2015

Tema Frankrike

Böcker emellan fungerar numer som en läsdagbok, men viss del av min läsning inspirerar mig fortfarande till inlägg av bokbloggskaraktär och det är det här när jag läser med fokus på ett visst tema.

Och det senaste halvåret har jag faktiskt läst lite mer fokuserat franskt än tidigare. Jag har en bok kvar i min franska läsning, men det är ändå dags för en sammanfattning. Det började i höstas  med en Tre på Tre utmaning på temat Paris:

Ät mig av Agnès Desarthe
No och jag av Delphine de Vigan
Vi ses på Place de la Sorbonne av Justine Lévy

Därefter har det blivit;
En engelsman i Paris av Nicolaus Barreau
En fransk curry av Richard C Morais
Och sen Paulette av Barbara Constantine
Kati i Paris av Astrid Lindgren
Madonnan i Notre Dame av Alexis Ragougneau
Lilla Smycket av Patrick Modiano
Bombyx av Anne Rambach
Anna and the french kiss av Stephanie Perkins
Alberte och Friheten av Cora Sandel
Tom lille Tom av Barbara Constantine

Boken som återstår är den avslutande delen i Cora Sandels Albertetrilogi: Bara Alberte.