Jag börjar läsa en aning förstrött men när jag avslutar är jag mycket fängslad. Av hur Kjell Westö fångat tidsandan, det finska borgerskapet, de vita, de röda, det splittrade samhället och av berättelsens smygande accelererande dramatik. Hur klarade vårt grannland av att gå vidare efter sitt inbördeskrig egentligen. Parallellt tornar hoten i Europa upp sig. Det är 1938. Lugnet före. Hägring 38 griper tag. Mycket skickligt, jag imponeras och jag har upptäckt ett nytt författarskap.
Om
▼
måndag 23 februari 2015
fredag 20 februari 2015
Och sen Paulette av Barbara Constantine
Fransk landsbygd, småstad och gemenskap. Trevlig läsning. Men kanske blir det lite för mycket av det goda mot slutet? Kanske hade jag hellre stannat upp och förgjupat några bikaraktärer än stormat vidare mot slutet. Likväl. Jag vill absolut läsa mer franskt av denna sort och gärna mer av Barbara Constantine. Tom, lille Tom väntar i biblioteksbokhögen.
61 timmar av Lee Child
Kan det vara så illa att jag fastnat i ett Jack Reacher träsk? Förutom 61timmar ligger det en till här hemma... Fastnat har jag knappast men jag konstaterar åter att ack så bekväm och roande läsning det är, så det blir nog fler, åtminstone så länge han håller sig på den amerikanska landsbygden och det får gärna som i den här boken vara kallt.
torsdag 19 februari 2015
Rörgast av Johan Theorin
En gång såg Rörgast ut så här. Nu, några år senare, har den blivit läst av mig med. Den fjärde avslutande delen i Johan Theorins Ölandskvartett tyckte jag bättre om än den tredje som jag senast läste Som helhet är hela kvartetten goda underhållande mysdeckare för alla.
Allting nytt av Lynn Austin
Amerikanska södern efter inbördeskriget. En historisk roman, som lutar lite åt feelgoodhållet, som får mig att leva mig in i motsättningarna mellan Nord och Syd på ett annat sätt än alla de romaner och filmer som skildrat tiden före och under. Klart det måste varit kämpigt för alla med allting nytt. Läsvärd.
torsdag 12 februari 2015
lördag 7 februari 2015
söndag 1 februari 2015
Värt att dö för av Lee Child
Några Lee Child böcker har dykt upp här hemma och jag har svårt att låta bli dem. Som att slötitta på något amerikanskt på TV. God och inte särskilt krävande underhållning. I just Värt att dö för hängde jag inte riktigt med bland mittpartiets alla bilar som åkte hit och dit mellan de avlägset belägna husen och gårdarna. Men skildringen av Nebraskas ödslighet tilltalade mig.
Tillbaka från Tuichi av Yossi Ghinsberg
Israeliske Yossi Ghinsbergs Tillbaka från Tuichi skildrar ett överlevnadsäventyr utöver det vanliga. Från början ett spännande krydda på backpackeräventyret i Sydamerika blev en kamp för livet när Yossi tar sig tillbaka från Amazonas djungel till civilisationen.
Läs mer på wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Yossi_Ghinsberg
Jag minns den väl från 80-talet. Omläsning.
Läs mer på wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Yossi_Ghinsberg
Jag minns den väl från 80-talet. Omläsning.