Om

onsdag 22 augusti 2018

Förbannade kärlek av Colleen Hoover

En inte lika lättsam feelgood som den förra, ganska allvarlig faktiskt och bitvis lite enformig. Men det är romance och det ordnar sig på slutet.

Inte den du tror av Kristan Higgins

En lättsam feelgood tillika en av de böcker jag lyckades få mitt bibliotek att ta hem och som det genast blev kö till. Om att vara en av grabbarna.

måndag 13 augusti 2018

Klassisk spänningslitteratur i sommar - en sammanfattning


Jag hakade till min egen förvåning på en bokbloggsutmaning i sommar. Johannas deckarhörna utmanade till läsning av icke helt nya deckare. Att jag hakade på berodde förstås på att det passade min egen läsning. Men det förvånade mig att jag bemödade mig göra det i form av en bokbloggsutmaning. Äntligen blev det iallafall av att jag läste en Sherlock Holmes berättelse. Trevligt! Så det tackar jag Johannas deckarhörna för. Fyra klassiska deckare blev det, varav tre med snyggt retrodesignade bokomslag. En mer deckare läste jag än jag ursprungligen tänkte.

De fyras tecken av Sir Arthur Conan Doyle
Fem små grisar av Agatha Christie
Maigret gillrar en fälla av George Simenon
Farligt att förtära av Maria Lang

Westins bageri & kafé av Solja Krapu-Kallio

Mysig svensk feelgood från Norrlands inland. Lite Umeå också. Som storläsare av feelgood och på senare tid romance så tycker jag att Solja Krapu-Kallio hittat något eget med den här boken, både i humor och nivån på dramatiken. Jag läser gärna fortsättningen som jag såg kommit ut. Lite orolig dock för upprepning eller tilltrassling i onödan. Den amerikanska varianten med serier och uppföljning i form av att följa ett nytt kärlekspar i samma eller anslutande miljö tycks inte slagit igenom i Sverige ännu. Förutom i några böcker av Denise Rudberg som jag läst.

söndag 12 augusti 2018

Farligt att förtära av Maria Lang

1950. Maria Langs Farligt att förtära var min fjärde och sista deckare i sommarens klassiska deckarutmaning. Jag tyckte boken var mycket lovande väldigt länge eller i princip hela boken, tills upplösningen blev lite väl komplicerad. Men överlag var det en väldigt trevligt besök till 50-talets Stockholm.

Midnattslinjen av Lee Child

En sprillans ny Jack Reacher som till min förtjusning utspelar sig i Wyoming söder om Laramie. 

fredag 10 augusti 2018

Några gratis romanceböcker (2)

Jag läser vidare bland mina gratis nedladdade romanceböcker. Där de allra flesta utgör första delen i en serie - ett litet försäljningstrick av Amazon som jag tacksamt utnyttjar. Kort om några böcker nedan.
Country Heaven av Ava Miles. Den här boken gillade jag. Och Ava Miles verkar vara en hyfsat stor romanceförfattarinna i USA. Berättelsen kretsar kring en bad boy country pop stjärna och hans next door girl turnekock. Countrystjärnan är naturligtvis inte egentligen en bad boy. Och kärleken förändrar fördelaktigt hans image. Det jag gillar är att det är stort fokus på hans familj hemma i södern. Flera frigörelseprocesser pågår där. Kan tänka mig läsa mer av Ava Miles som iallafall i den här boken håller nivån uppe och har rätt balans mellan kärleksstoryn och annat.✔✔✔
The MacKinnon's Bride av Tanya Anne Crosby. En historisk skotsk romantisk berättelse. En hel romantisk subgenre verkar byggts upp kring dessa medeltida skotska män i kilt. Jag tänkte jag skulle provläsa några. Jag gillar ju både Skottland och historiska romaner. Just den här var ingen höjdare. Och så många 'aye' och 'lass' som möjligt tycktes inklämda i dialogerna. (✔)

Sundered Hearts av Anna McIntyre. En tämligen ordinär vardagsromantisk romance/feelgood. En skilsmässa och därefter en tillfällig förbindelse. Lite småtrevligt. Kryddad med ett litet spänningsmoment. ✔✔

The bride wore blue av Cheryl Bolen. Första delen i serien The Brides of Bath. Tämligen ordinär den här med. Ok för den som gillar historisk engelsk romantik.✔✔

Mountain of Lies av Jayne Evans. Den här boken var - tror jag - inte en första del i en serie. utan en stand-alone. Och boken var mer av en thriller med mycket romantik. En biolog, en hund, en undercoveragent och några skurkar i den kanadensiska vildmarken. Helt ok läsning faktiskt när jag tänker efter.✔✔✔

måndag 6 augusti 2018

Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson

Typisk trevlig lättläst svensk stockholmsfeelgood med utbrändhet och karriärval som bakomliggande allvar. Och så lite exotisk midvintrig landsbygd i Västerdalarna på det.

Adjö Cowboy av Olja Savicevic

En roman som utspelar sig i Split i Kroatien, vilket också är anledningen att jag fastnar för att läsa just den här boken. Lite jobbig, lite stökig men bra. Delar av boken påminner mig lite om Elena Ferrantes första del och Silva Avallones Stål. Barn som växer upp, springer runt och dräller i stadskvarter. I Sydeuropa. I denna bok dräller de runt före Balkankrigen drog igång. En uppväxtskildring och en nutidsskildring. 

torsdag 2 augusti 2018

Ät och spring: min osannolika resa mot ultrmaraton och mästerskap av Scott Jurek

Jag fortsätter läsa långdistansböcker. Det börjar bli så många nu att det är dags för en egen etikett "Löpning"i denna blogg. Scott Jurek, en megaultralöparstjärna, som vunnit mycket och som blev känd genom att vara en av löparna som utmanade taramuharaindianerna i Christopher McDougalls Born to Run. Men den här boken är främst en biografi - från barndomen i Minnesotas vinter till dagens tvivel på vad som händer sen. I boken varvar Scott Jurek sitt berättande med sina veganrecept. För Scott Jureks bok är dessutom en hyllning vegankost och att vegankost går att kombinera med fysisk prestation på extremt hög nivå.