fredag 14 juni 2013

Nya kontakter av Sophie Kinsella

Jag konstaterar att efter att oerhört snabbt läst Nya kontakter, svisch sa det, att Sophie Kinsellas fristående chiclit böcker är de jag gillar bäst i den här genren. Shopaholicserien är jag måttligt förtjust i. Har bara läst den första och förmodligen andra i den serien. Men de fristående Kinsella böckerna gillar jag.

Nya kontakter uppfyller alla de förväntade kriterierna i en chiclit bok. Men sen är den riktigt rolig dessutom. Det är något med dialogen som gör att jag kommer på mig själv att skratta högt flera gånger.

I Nya kontakter tappar Poppie på sin möhippa, bort sin förlovningsring, en släktklenod från fästmannens släkt. Dessutom blir hennes mobil stulen. Men hon hittar en ny mobil i en papperskorg och ger det numret till allt och alla så att de ska höra av sig om ringen blir funnen. Genom mobilen, som tillhört Sams personliga sekreterare, kommer Poppie åt en massa mail och sms som rör Sams liv. Och Poppie kan inte låta bli att lägga sig i.

Mobiltelefon är på sätt och vis huvudpersonen i den här boken. Jag köper inte att IT-teknikerna på Sams företag inte lyckas omdirigera samtliga mail omgående, men jag köper storyn ändå. HadeIT-teknikerna just i denna fråga varit normalbegåvade, så hade det ju inte blivit någon underhållande läsning för mig...

1 kommentar:

  1. Har en bok av Kinsella i min TBR-hög. Längtar verkligen efter att läsa den!

    SvaraRadera