lördag 11 februari 2012

Efterlysning: Bra litteratur från Latinamerika!

En chansning.

Finns det någon bokbloggsläsare därute, som råkar läsa just denna blogg, som har tips på bra, helst modern, litteratur från och/eller som utspelar sig i Latinamerika? Helst romaner. Men även fakta eller biografier. Nödvändigtvis i svensk eller engelsk översättning.

Utöver Magnus Lintons böcker har jag har i princip bara koll på Isabel Allende. Därtill nobelpristagarna Mario Vargas Llosa och Gabriel Garcia Marques. Men det finns fler. Bra. Jag vet bara inte vilka det är. Och är de översatta?

3 kommentarer:

  1. Nja, där finns ju Paulo Coelho, han är från Brasilien. Jag har läst en hel bok av honom och var inte så himla förtjust.. men i alla fall, ett tips. Ska se om jag kommer på någon mer, och kommer i övrigt att följa med vad du får för svar av andra, jag håller på och försöker läsa en bok från varje land som är med i FN, ett projekt som nog kommer att ta mig större delen av mitt liv, och jag är alltid glad att få nya tips.

    SvaraRadera
  2. Ta en titt på webbplatsen Macondo. Listar översatt litteratur från alla länder. Nyheter under Aktuellt (årsvis 2008-nu). Problemet kan vara att det finns för mycket, svårt att hitta. Här är några egna författartips: Luis Sepulveda, Paulo Lins, Maryse Condé, Jamaica Kincaid. Fast de två sista från Karibien.

    SvaraRadera
  3. Roberto Bolano "2666" och De vilda detektiverna", och Julio Cortazar "Hoppa hage". Varsågod:)

    SvaraRadera