torsdag 10 oktober 2013

Alice Munro 2013

I våras läste jag Alice Munros novellsamling Kärlek, vänskap, hat. Dels med anledning av årets novellutmaning 2013 som Anna på och dagarna går initierat. Dels på grund av min bokklubbs gemensamma behov av att läsa något av Alice Munro. Vi valde alla olika novellsamlingar. Jag tyckte Kärlek, vänskap, hat var riktigt riktigt bra. Novellerna var lättillgängliga och tunga på samma gång. Framförallt fullkomliga. Så mycket så skickligt fångat med så få ord. Så jag instämmer naturligtvis i "Den samtida novellkonstens mästare".

Jag blev riktigt glad när jag hörde att just Alice Munro fått nobelpriset. Inte bara jag har läst och tyckt om henne, utan många har det. Hon är helt enkelt redan läst och älskad. Årets jullklapp skriver Enligt O på Litteraturmagazinet. Och jag tänker att hon kan komma att bli en av de mest lästa nobelpristagarna, åtminstone av de på senare år.

 Bilden är åter lånad från Atlas som givit ut flera av Alice Munros novellsamlingar på svenska; För mycket lycka, Kärlek vänskap hat, Nära hem, Brinnande livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar