måndag 27 augusti 2012

Bokhandeln - ett andningshål

Ett av familjens favorittillhåll är bokhandeln Barnes & Noble som är en av de större bokhandelskedjorna här. Det är en stor bokhandel med en Starbucks coffe i en del av lokalen. Det finns också trådlöst nätverk, vilket gör att många sitter här och pluggar eller bara läser och surfar en stund. Det är alltid lugnt och avslappnat, en skön atmosfär. Inte helt olikt ett bibliotek faktiskt. Det är lugnt tempo, man ser aldrig någon som rusar in och rycker åt sig en bok. Man uppehåller sig gärna länge mellan hyllorna.
Boksortimentet är stort och liknar mycket det som vi hittar i en välsorterad bokhandel i Sverige. Men det finns några undantag. Flera hyllsektioner handlar om krigshistoria och strid (förklaras av att det är ett betydligt större intresse för det här än i Sverige, men också av att det är en militärstad vi bor i). Det finns även en ännu större hyllsektion med religiös (kristen) litteratur. Och då är det inte bara biblar och teologisk litteratur, utan romaner och annan fiktion med religiöst tema. Annars ryms det mesta, från Harlekin pocket (lever än!!) till kokböcker till träningsböcker till fantasy (stor avdelning) till bibliografier. Dock inte studentlitteratur. Det får man handla på universitetets bokhandel.  
På deckarsidan finns Stieg Larsson, Henning Mankell och Jo Nesbo på framskjutna platser på bokborden.(Det svenskklingande namnet Erik Larsson på bokbordet visade sig vara en amerikan, som kan vara värd att utforska för den som gillar böcker som behandlar historiska händelser och personer.)
Bokhandeln har även litterära träffar och högläsning för barn. Inget av detta har vi deltagit i ännu, men vi är flitiga besökare ändå. Jag slinker ofta in på en kaffe och sitter och läser en stund (har t.o.m. somnat i en av de sköna fåtöljerna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar