onsdag 1 augusti 2012

Det blödande hjärtat av Andrew Taylor

Precis vad jag behövde just nu. Något lättläst och om inte en sidvändare så åtminstone den typen av bok. Med alla långa att-läsa-listor är det skönt att då och då bara plocka på sig något spontant från biblioteket. Det blödande hjärtat var en sådan bok.

Jag gillar miljöbeskrivningarna. Ett mörkt, regnigt och murrigt London på 30-talet. Och så fort personerna kommer ut på landet så är det lerigt men ljusare och kanske till och med lite  soligt?

Det mesta händer på Bleeding Heart Square i centrala London. Ett ruffigt torg i en återvändsgränd invid en stor kyrka. Persongalleriet är rikt och man vet inte riktigt vem som är viktig för berättelsen. Men i centrum står den unga överklasskvinnan Lydia, som lämnar sin man och flyttar hem till sin far i det nedgångna, lite sunkiga huset på Bleeding Heart Square

Det är en spänningsroman men inte en deckare. För ska det vara en deckare behövs väl någon som ger sig i kast med att lösa mysteriet. Här händer saker och på slutet får åtminstone läsaren reda på det sista ouppklarade. Oväntad upplösning för mig. Ett plus till boken för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar