måndag 10 september 2012

Bookfair


Idag har jag varit volontär i sonens skola. Det är Bookfair - bokmässa - under en vecka. Då säljs det böcker och lite småplock (t ex pennor, sudd, dagböcker mm). En del av vinsten går tillbaka till skolan för att bland annat köpa in nya böcker till biblioteket. Mässan hålls tre gånger per år. Min roll som volontär var att hjälpa eleverna att hitta rätt böcker och räkna ut vad de har råd med.

Eleverna får en stund per klass när de går tillsammans till mässan och kollar. De som har pengar med sig kan handla direkt, de andra kan anteckna vad de skulle vilja handla och tala om för sina föräldrar. Förhoppningsvis får de en slant med sig senare i veckan. Men alla har förstås inte råd att handla så mycket. En del har bara fått med sig några enstaka dollar, medan andra har över $20 att spendera. De billigaste böckerna kostade $2, så att alla ska kunna hitta något i alla fall.

I sortimentet var det en väldig blandning, från pekböcker till tonårsfantasy till coola faktaböcker till klassiska sagosamlingar till vuxenromaner till idolböcker till pysselböcker. De flesta verkade hitta något de skulle vilja handla. Så även sonen som handlade 4 böcker: en StarWars bok med pappersskepp att klippa ut och bygga modeller av, en Club Penguin med kluriga gåtor/skämt, en Big Nate av Lincoln Peirce som är en blandning av serie och kapitelbok (finns en mängd böcker i den serien) och en bok med mysterier som ingår i en serie kallad The 39 Clues. Första boken heter The Medusa Plot. Med boken får man samlar/spelkort som även ska ge ledtrådar till mysteriet i boken. Kanske jag återkommer med en recention av de två senare böckerna så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar