fredag 7 september 2012

Nate the Great av Majorie Sharmat

De flesta böcker är illustrerade
av Marc Simont
Sonen har, som jag skrivit tidigare, en hel del läsning i skolan. 120 min i veckan ska läsas hemma, utöver läsningen på schemat i skolan. Han har helt fastnat för den lille detektiven Nate the Great och är nu inne på nr 9-10 i raden av böcker om honom. Som tur är finns det minst 15 till att läsa. 

Det är alltså detektivhistorier där Nate tillsammans med sin hund Sludge löser mysterier. Uppdragen kommer oftast in genom vänner som behöver hjälp med ett eller annat. Det kan vara ogräs som kommit bort, en nyckel på rymmen, monster som skrämms och liknande.

En titel är faktiskt "Nate the Great Saves the King och Sweden". Men det är inte Nate som kommer till Sverige, det är en av hans vänner som tappar bort ett troll i samband med ett besök på Drottningholms slott. Vännen tänker då vända sig till kungen för att få hjälp att hitta trollet. Men Nate lyckas hitta trollet och kungen blir alltså besparad besväret. Det är en något yngre Carl Gustaf som illustreras i boken, men klart igenkännbar.

Böckerna finns inte översatta till svenska, men de fungerar uppenbarligen bra för att lära sig läsa engelska. Meningarna och orden är enkla, men historierna spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar