tisdag 4 december 2012

Börja läsa böcker - guld, silver och brons


Bland börja läsa böckerna som passerat familjen denna höst är det böckerna i särskilt tre serier, som läses mest villigt, med störst entusiasm och som vid bokens slut ger upphov till en uppmaning om att låna fler.

På första plats: Ulf Sindts böcker om Turbo.
Turbo kallas Turbo för att han springer väldigt fort. Han är en 10 år gammal lillebror och böckerna utspelar sig i välkänd skol- och hemmiljö. Läs mer om varför jag gillar Ulf Sindt här.

På andra plats: Helena Dahlbäcks böcker om Jocke Molin.
Åter böcker som utspelar sig i igenkännande hem- och skolmiljö. Kortare böcker än Turbo.

På tredje plats: Martin Widmarks böcker om LasseMajas detektivbyrå.
Sveriges mest lästa deckare. Antalet titlar tycks oändligt. Lite längre än ovanstående böcker, så det var en ett stort steg att läsa den första hela LasseMajaboken själv.

Bubblare: Niklas Krogs böcker om dvärgen Tann. 
Tolkieninspirerad fantasy för mycket unga läsare om dvärgen Tann som vågar sig ut på äventyr. Vi läser just nu Tanarog Yxkämpen högt och beskedet att det fanns fler böcker i en serie om dvärgen Tanarog lugnade känslorna. Men framöver får det bli på egen hand

2 kommentarer:

  1. Jag kan verkligen rekommendera Tann-böckerna! Vi slukade dem i ett nafs. Det var strid mellan mamman och pappan om vems tur det var att läsa för en 7-åring. Behållning för stora och små.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset om Jocke Molin. Den lånas aldrig på "mitt" bibliotek. Jag får kanske damma av den och puscha lite för den.

    SvaraRadera