fredag 24 juni 2022

Hästpojken av Carl Hedin

En extremt otippad läsning. Men hästägarna i min bokklubb fick i uppdrag att hitta oss en hästbok att läsa. Kanske var jag i tanken mer inne på en roman...men det är ju det här som är det bästa med en bokklubb. Det givande att läsa något man aldrig annars skulle läst. Och det är givande att läsa om Carl Hedins värld, en värld jag inte vet något om. Lite mer vet jag nu och boken gör det lite lättare att pussla ihop det där jag uppfattar här och där från hästvärlden. Lite långrandigt ibland för mig men det är ok, jag förstår att just de bitarna inte är långrandiga för andra.

Carl Hedin. 378 000 följare på Instagram och sommarpratar 1 augusti i år.


tisdag 14 juni 2022

Only love can break your heart av Katherine Webber

Ännu en stark berättelse av Katherine Webber. Wing Jones är en av de bästa amerikanska YA romanerna jag läst. Only love can break your heart når kanske inte riktigt ända dit. Men hur berättelsen utvecklar sig överraskar positivt. Amerikansk-japanska Reiko inleder sommaren året innan sista året på High School med att klättra lite på natten i Joshua Tree, en detour i handlingen, men kärleken till öknen en röd tråd. 

onsdag 8 juni 2022

1984 av George Orwell

Att jag aldrig läst den här förut? Tack och lov att det blev nu. Bättre sent än aldrig. Dessutom högaktuell. 

onsdag 1 juni 2022

Arktisk sommar - En roman om E.M Forster av Damon Galgut

En oväntad läsning som följd av min resa jorden runt med Kaffe och Kultur. I maj månad är det Egypten som gäller. Jag hamnade i denna bok efter en slumpmässig sökning. 

Jag gillade att läsa den här boken. Morgan Forsters resor i Indien och Egypten under tiden före, under och efter första världskriget. Mest Indien. Mindre Egypten. Sökandet efter sig själv. Skrivandet av klassiker som A passage to India. Det brittiska imperiet på upphällning.

Jag upplever världen med kaffe & kultur. Lästa böcker sen bloggens början som relaterar till Egypten återfinns här.