onsdag 27 september 2023

Läsläget

Så är min nyaste bokcirkel född. Vi heter Läsläget och vi kör digitalt, mina goda vänner och jag. Det blir kul! Amerikansk jord blir första boken.  

Genom ljus och mörker av Anna Larsson

Rebecka arbetar med fastighetsutveckling men ett nytt stort projekt gnager på hennes samvete och det får henne att ifrågasätta vad hon håller på med och vad hon vill i livet.

Genom ljus och mörker är en bra feelgood, vilket jag kommer fram till har något med trovärdigheten att göra. Och det gäller då beskrivningen av arbetet, projektledarrollen och hjältinnans glädje och vånda på jobbet. Romantiken vävs sen samman med en trasslig bakgrund, ett grått Glasgow och ett vackert Isle of Skye.

onsdag 20 september 2023

Moder Teresa - ett helgon i Calcutta av Oscar Trimbel

Moder Teresa föddes i Skopje i Nordmakedonien. En bilderbok om hennes liv och gärning blir min bok därifrån i Östeuropautmaningen. 



Nordmakedonien i Östeuropautmaningen

Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin

Långsam eller för lång. Något är det som gör att denna bok inte är min. Jag tappar intresset när alltför många livsöden infogas här och där, samtidigt som jag trampar vatten och väntar på att romanen ska driva framåt. Till slut gör den ändå det. Den långa vägen dit var inte min väg. I centrum står kyrkogårdsväktaren Violette Toussaint.

Ishjärta av Lars Wilderäng

Hannah Hjertas äventyr i statens tjänst rasslar vidare i denna bok, i Schweiz och Arktis och däremellan. Pandemin har en biroll. I nästa bok förväntar jag mig att Ukraina får en huvudroll.


Ryssland i Östeuropautmaningen.

söndag 3 september 2023

Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

En bok som poppat upp lite överallt och som jag därför tänkt ett tag att jag kunde läsa. Jag tyckte dessutom väldigt bra om Taylor Jenkins Reids Daisy Jones and the Six. Evelyn Hugo är långt ifrån lika bra enligt mig. Jag blir som aldrig fängslad av det liv som skildras.