tisdag 24 oktober 2017

Shenzhen: A travelogue from China av Guy Delisle

Det var den sista. Den sista av Guy Delisles travelogues. Så bra. Jag vill ha mer. Men det finns inte fler. Nu. Pyongyang, Jerusalem, Burma Chronicles, Shenzhen är nu alla lästa.

Hostage från i år väntar. Men det är en helt annan sorts grafisk roman. Och Guy Delisle har även tecknat/skrivit en rad böcker om sitt föräldrarskap. Dags för inköpsförslag till mitt bibliotek?

Krigets vindar över Cavendon Hall av Barbara Bradford Taylor

Jag fortsätter läsa böckerna i Cavendon Hall serien. Brittisk överklass. Brittiskt klassamhälle. Lite Downton Abbey. Lite Huset Eliot. Men jag har svårt för att det är så otroligt många karaktärer som ska följas parallellt. Det skrapas lite på ytan här och där. Men det är lättläst och flyter på.

onsdag 18 oktober 2017

Edenbrooke av Julianne Donaldson

Självklart måste jag läsa denna bok. Samma miljöer som Jane Austens hjältinnor rör sig i. Trivsam läsning rakt igenom. Och det tycks komma fler om 1820-talets engelska överklass av Julianne Donaldson. Blackmoore kommer ut i höst.

Debbie Macombers Dakota serie

Jag fortsätter utforska den amerikanska landsbygdsromantiken, dvs small town  contemporay romance.

Av en slump stötte jag förra året på två av genrens stora Robyn Carr och Debbie Macomber. Eller egentligen kanske det inte var så mycket slump. Ju större storsäljare desto fler tryckta böcker i omlopp och desto sannolikare att jag stötte på dem. Nåväl. Dessa författare introducerade mig i genren. Jag har alltså förutom läst böcker i Robyn Carrs Thunder Point även läst de tre böckerna i Debbie Macombers Dakotatrilogi.

I 1:an flyttar sydstatslärarinnan  Lindsey till det lilla samhället Buffalo Valley på North Dakotas landsbygd, där hennes mamma vuxit upp. Väl där möter hon självklart kärleken, en ung bonde. I 2:an har hon lyckats locka dit sin bästa vän Maggie som också hon startar om sitt liv samt den lilla lanthandeln i byn. Tillsammans betyder de mycket för att ge den lilla utflyttningsorten tillbaka hoppet om framtiden. I 3:an följer vi en ranchägardottern Margarets jakt på kärleken. Och genom alla tre böckerna följer vi även några andra familjers öden i den lilla staden.

På det hela taget lättläst och charmigt.

söndag 1 oktober 2017

Strandcaféet av Lucy Diamond

Gullig feelgood bok. Ett ärvt strandcafé i Cornwall.

Evighetsbarnen av Beate Grimsrud

En bok jag inte blir klok på. Dessa ensamma, udda eller kanske helt normala människor. Tyvärr missade jag snacket i min bokklubb om just denna bok. Mycket att diskutera och fundera kring. Kanske tar jag upp den till diskussion igen nästa gång vi träffas...