fredag 28 januari 2022

Mats kamp av Mats Jonsson (2)

Jag behövde förstås läsa den här också. Roligt är att boken faktiskt redan är bloggad om av min då kära bloggkollega här  - i bloggens begynnelse.

Jag gillar det jag läser. Jag läser Mats Jonssons självbiografiska serieböcker i blandad ordning. Tyvärr. Men mycket bättre än inte alls.

lördag 22 januari 2022

Vi var unga och modiga av Hazel Gaynor

Elever och lärare på en  missionsskola i Kina blir över en natt fångar när Japan förklarar krig mot USA. Vi följer livet i fångenskap genom en lärare och ett barn. En bok jag tror skulle kunna bli en film jag skulle kunna vilja se.

tisdag 18 januari 2022

Urtidsbilder av Simon Stålenhag och Anna Davour

Inte riktigt en dinosauriebok även om några av urtidsdjuren är just dinosaurier. Vetenskapsjournalisten Anna Davour skriver till Simon Stålenhags illustrationer. Eller om det är tvärtom. Så imponerande jorden och dess liv under alla tidsåldrar är och så små och obetydliga vi människor är tänker jag.

tisdag 11 januari 2022

De utvalda: Det främmande landet av Kristin Cashore

Trevligt att återvända till De utvaldas värld. Jag läste Kristin Cashores trilogi för snart 10 år sedan. 

Bok 4 - Det främmande landet är ny och helt ok. Jag tycker om hur den här fanatasyvärlden varierar i de olika länderna och hur de olika länderna interagerar. Men för min smak blir boken lite för lång och utdragen i kombination med att vi följer för många karaktärer parallellt. 

söndag 2 januari 2022

En rysk docka från Buenos Aires av Laetitia Ayres

Den franska skådespelaren Claire dubbar den unga nya stor argentinska stjärnan Almas karaktärer. 

Frankrike, Argentina, Brasilien.