onsdag 28 juli 2021

Ärlighetsprojektet av Clare Pooley

En bra feelgood med ett lite bredare spektra av huvudpersoner. 

fredag 23 juli 2021

Vuxna människor av Marie Aubert

En kort intensiv roman om familjerelationer. En långhelg i en stuga vid havet. Minnesvärd.

onsdag 21 juli 2021

Ett fall mot döden av Randi Fuglehaug

Snabblån på den här och det förstår jag för den var bra. Man kommer den lilla norska staden Voss nära och det är på riktigt. Om än konstlat som alla deckarmord. En extremsportecka, ett fallskärmsmord, gamla foton från gymnasietiden. Det enda jag stör mig på är att huvudpersonen, journalisten Agnes,  har en trasslig relation. Det eller alkoholism verkar fortfarande vara ett måste inom deckargenren. Kanske trasslar hon vidare i en uppföljare.

måndag 19 juli 2021

En norsk kvartett

Insåg att jag plockat på mig hela fyra norska böcker på biblioteket idag. Kan det skett undermedvetet när det nu är så svårt att själv få åka till Norge? Snarare slump. Någon slags röd tråd är berg och/eller hytter.



Under tiden en serieroman av Pelle Forslund

En serieroman som utspelar sig i ett villaområde. Kort men ändå ryms flera parallella berättelser i samma paket genom de olika personerna. Läsvärd.


På fiendens mark av Lee Child

Alltid lika roande att läsa om Jack Reacher. Men har han inte ihjäl ovanligt många denna gång?

onsdag 7 juli 2021

Plan B av Jonatan Tropper

Jonatan Troppers böcker är verkligen smarta och roliga. Så även Plan BJag har några kvar av författaren som jag ej får glömma bort att läsa.

Nattavaara av Engström Richert

En modern dystopi i norra Sverige. Andra jag läst, tex Mats Wahls ungdomsböcker Blodregn och Lars Wilderängs dystopiskapost krigs- och katastrofskildringar fängslade mig mer. Nattavaara är intressant att läsa men berättelsen flackar för mycket. Som om man vill mycket men det blir obehagligare än nödvändigt för att berättelsen ska bli bra på riktigt. Så mest nja. Läser nog inte den planerade fortsättningen.

En ny tid av Katrine Wessel


Nyfiken på den här serien blev jag men jag konstaterar att jag sannolikt nöjer mig med ettan. Förvisso trevligt att läsa om överklass på 1800-talet i just Trondheim, men de trasslar till det för mycket i onödan för att jag ska orka engagera mig.