tisdag 21 februari 2017

En doft av död av Andrew Taylor

Trots att boken är långsam och att jag i min tur läst den oerhört långsamt så har jag aldrig tappat intresset. Istället har det varit väldigt vilsamt. Men mot slutet händer det plötsligt desto mer. Och då läste även jag fortare.

Tiden är amerikanska frihetskriget. En tid åtminstone jag inte vet så mycket om. Lite mer vet jag nu. En engelsk tjänsteman på uppdrag i New York.

söndag 12 februari 2017

Sense and sensibility av Jane Austen


Sense and sensibility var den sista av Jane Austens böcker  jag hade kvar att läsa (förutom Lady Susan). Självklart har jag sett den som film med Emma Thompson & co. Men jag insåg när jag fick syn på den på en utförsäljning att jag faktiskt inte läst den. Bara att slå till. Och att läsa den på originalspråk förgyllde läsningen.

Bilden är från www.austenonly.com. Intressant analys där om Hugh Thomsons illustrationer, som även finns i min pocketutgåva.

Belgravia av Julian Fellowes

Belgravia är en självklar bok att läsa för den som gillar att läsa om historisk engelsk överklass och aristokrati. Lättläst, trivsamt och trevligt. Lite Doctor Thorne, lite Downton Abbey osv.

Gurun i Pomonadalen av Mikael Bergstrand

Inspirerad av filmatiseringen av Delhis vackraste händer och Björn Kjellmans gestaltning av den tråkiga Göran beslöt jag mig för att ge denna tredje del en chans. Bokens största behållning är vännen Yogi, vilket skojigt nog även Göran är medveten om i sin egen fiktiva värld. Att jag inte läst denna del förrän nu berodde nog främst på att den i huvudsak utspelar sig i Sverige. Men i början får vi lite Indien och Indien kommer ju till Sverige i form av Yogi. Så mer läsvärd än väntat kan jag efteråt konstatera.