tisdag 2 september 2014

De osynliga av Stef Penney

De osynliga av Stef Penney är en deckare jag kan rekommendera. Den är fängslande av flera skäl och håller greppet om läsaren in i det sista. En för mig oväntad upplösning är en riktig bonus på en bok som varit riktigt bra även om jag skulle anat slutet långt tidigare.

Boken utspelar sig bland resande, romer, i England. Det är verkligen en helt ny värld för mig och det uppskattar jag förstås. Särskilt när det är så bra skrivet och när det är en så bra historia.

I De osynliga får den romske privatdetektiven Ray  Lovell i uppdrag att söka rätt på Rose som försvunnit för sju år seda efter att ha gift sig med den tuffe Ivo Janko. Uppdraget får han av Rose far. Det är en sluten familj som Ray möter och det är svårt att både ställa frågor och få svar. Vi följer också händelseförloppet ur en liten romsk pojke JJs perspektiv. Det är ett mycket bra grepp, framförallt då det verkligen berikar berättelsen om livet som resande med ett barns perspektiv.

Jag har läst en annan bok av Stef Penney som jag också uppskattade I vargars följe. Jag inser efter dessa två romaner i deckarnas gränsland, att Stef Penney ska jag verkligen hålla koll på framöver.

Boken lästes under bloggsommarlovet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar