fredag 8 mars 2013

Vinn Kristin Cashores Hemligheternas rike

Igår damp den ner i brevlådan, mitt recensions ex från Semic av Kristin Cashores; De utvalda; Bok 3; Hemligheternas rike

Eftersom det där att bara äga del 3 i en serie inte är min grej, så jag tänkte lotta ut boken. Men jag vill ha något tillbaka. Jag vill ha dina tips på bra fantasy, gärna ungdomsfantasy. Och jag vill att du tipsar om utlottningen på din bokblogg. Lämna spår i kommentaren till detta inlägg så att jag hittar dig.

Tips på e-mail går också bra till: bockeremellan@gmail.com eller tips endast i kommentaren utan eget inlägg på egen bokblogg. Men då blir det bara en halv lott...! De som bidrar med de bästa tipsen (helt subjektivt utsett av mig själv) dubblar sin lott. Tips om Twilight får ingen lott.

Bland mina redan lästa favoriter finns utöver Tolkien; Lian Hearns Sagan om klanen Otori, Ursula K LeGuins Övärlden och Stuart Hills Krönikan om Ismark

Vinnaren dras i samband med recensionsdagen den 2 april.


Själv kommer jag inom kort försvinna in i De sju kungadömens värld igen i denna tredje fristående del av de Utvalda. Om Tankeläsaren skrev jag här och om Monstrets dotter skrev jag här.

9 kommentarer:

 1. Hej
  Trevligt med en tävling. Jag anmäler mig. Jag har tipsat om den på vår blog www.bokparet.blogspot.com.

  Jag har tidigare läst de två första böckerna om Cashore och gillar dem. Andra fantasyböcker som jag tycker är trevliga är Stefan Hagels bok Fred så gyllene. En svensk fantasyförfattare och det är trevligt.
  Några äldre böcker i den genren är David Eddings serie om Belgarion som har allt fantasyböcker skall ha. Mycket trevliga och läsvärda tycker jag.

  Hälsningar

  Jarl

  SvaraRadera
 2. Tack för tips om Fred så Gyllene. Klart intressant!

  SvaraRadera
 3. Jag är med!
  Patrick Rothfuss har skrivit en serien The Kingkiller Chronicle. Själv har jag bara läst den första boken och ska läsa den andra så snart jag har skaffat den. Vindens namn, den första boken, är en av mina absoluta favoritfantasyböcker!Historien är väldigt fångande och världen i boken känns otroligt verklig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lämna ett spår så jag hittar dig om du vinner...

   Radera
 4. Åh vilken kul tävling!

  Jag gillar Kristin Cashores serie otroligt mycket. Annars skulle jag vilja tipsa dig om The Host om du inte har läst den. Bli inte avskräckt för att den är skriven av Stephanie Meyer. Själv tycker jag den boken är 20 ggr bättre än vad Twilight någonsin var!

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig tävling! Jag skulle vilja tipsa om Vindens namn av Patrick Rothfuss. The Demon King av Cinda Williams Chima samt Magin och uppföljaren Giftet av Maria V. Snyder.
  Här kommer min länk: http://beasbokhylla.blogg.se/2013/march/annu-ett-tavlingstips.html

  SvaraRadera
 6. Åh. jag älskar De Utvalda serien. Den är fantastisk. En annan fantasyförfattare som jag varmt kan rekommendera är böckerna av Robin Hobb och där första boken heter Mördarens lärling. En helt underbar serie som jag som väl är har några böcker kvar att läsa i.
  Mitt tipsande om tävlingen hittar du här: http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2013/03/tavling_30.html

  SvaraRadera
 7. Jag är ingen fantasyläsare själv men min man läser allt jag tar hem till honom! Enligt honom är Sagan om Pakksenarion av Elisabeth Moon den överlägset bästa serien (3 böcker)!

  SvaraRadera
 8. Jag är gärna med och tävlar. Jag tipsar om Robert Jordans mastodontserie: Sagan om drakens återkomst. Jag har inte läst alla i serien än men det är högkvalitativ fantasy och jag gillar det jag läst väldigt mycket!

  SvaraRadera