lördag 16 juni 2012

Du glömde säga hej då och Mitt perfekta liv av Sarah Dessen

Jag gillar verkligen Sarah Dessens böcker. Jag vet att jag borde vara 17 år för att verkligen få lov till det, men jag gillar dem ändå. Tidigare har jag skrivit en snutt om Mycket mer än så här. Under våren och försommaren har jag även läst de andra två Sarah Dessen som kommit i svensk översättning Mitt perfekta liv och Du glömde säga hej då.

Alla tre böckerna är ganska lika till sin uppbyggnad och så även karaktärerna. Den första kärleken i tiden mellan high school och college. Alltid med mer eller mindre anknytning till östkust-sommar-och-strand-staden Colby. Huvudpersonen, en självständig tjej som varken är mest eller minst poppis, lite lagom trassliga familjerelationer och alltid med stor potential. Föremålet för förälskelsen, en lite lagom outsider kille, som har något i bagaget men som är att lita på och alltid med stor potential.

Jag blir kär i alla tre killarna i böckerna. Men allra mest i cykelkillen Eli i Mycket mer än så. Mycket mer än så var förvisso min första Sarah Dessen kärlek, men jag tror helt enkelt jag gillar den berättelsen mest. Jag kommer dock fortsätta läsa alla Sarah Dessen jag kommer åt. Vi får väl helt enkelt se om någon kommer bräda Eli framöver.

Jag gillar dessutom skarpt att utöver miljöerna så dyker en del karaktärer upp i flera böcker.

Eftersom översättningarna till svenska verkar ta sin tid överväger jag att läsa några av dem på engelska, å andra sidan känns det rätt trevligt att ha en hel rad Sarah Dessen böcker som väntar i flera år framöver. Jag förutsätter att de alla kommer att översättas. De tycks ju vara väldigt populära i bokbloggosfären.

3 kommentarer:

  1. Frågade faktiskt Rabén & Sjögren om det och deras mål är att ge ut allihop. Och att nästa skulle komma nästa sommar :)

    SvaraRadera
  2. jag älskar eil. han är typ en dröm kille. har precis läst den boken och tycker den vara super duper bra =)

    SvaraRadera