tisdag 4 mars 2014

Tigerporten av Christina Courtenay

Tigerporten av Christina Courtenay är en härligt lättsam historisk roman. Och inser jag efter ett tag historisk romance...Tigerporten är verkligen något för dem som gillar Simona Arnstedt . Men Tigerporten ger mig lite mer än Simona Arnstedts böcker. Till skillnad från att vara romance i en historisk roman är det här historisk roman med romance. Lite mer á la Elisabeth Nemert.

Tigerporten utspelar sig i Göteborg, i Edinburgh och i Kanton på 1700-talet. Jess van Sandt har blivit lurad på sitt arv av sin styvfar. Hennes nederländske far hade byggt upp ett handelshus i Göteborg. Till sin hjälp för att återta sitt arv får hon den unge attraktive skottske adelsmannen Killian. Killian är avlägset släkt med Jess styvfar och har kommit till Göteborg för att lära sig om handel och sjöfart. Killian får och tar sig möjligheten att följa med det svenska ostindiska kompaniets jungfuresa till Kanton i Kina. Men innan dess har han och Jess ingått ett hemligt skenäktenskap för att underlätta för Jess att återta sin förmögenhet.

En fortsättning kommer ut senare i år, där det verkar som om vi får följa nästa generation i Storm över Högländerna. Och historisk romance som utspelar sig in the Highlands kommer jag att vilja läsa mer än gärna...

2 kommentarer:

  1. Jag håller med om att det är en härlig bok. Jag ser också fram emot fortsättningen

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Läste om boken hos er!

    SvaraRadera