torsdag 26 juni 2014

En trippel rec ex i sommar

Som jag skrivit tidigare på Böcker emellan så har jag valt att numer läsa färre recensions ex. Jag är lite kluven till det hela, men jag insåg framförallt att mitt utrymme för spontanläsning minskade lite för mycket för att det skulle kännas helt bra. Jag är ju omåttligt förstjust i att spontant plocka på mig böcker på biblioteket och den högen bara växte, för rec ex böckerna tyckte jag ju hela tiden att jag borde läsa först.

Likväl är det då och då verkligen trevligt med recensions ex och rec exläsningen öppnar även upp för böcker jag annars kanske inte skulle läst. Och de läsupplevelserna vill jag inte, och hade jag inte velat, vara utan.

I sommar har jag faktiskt en trippel rec ex jag ser fram emot att läsa. Och de är alla tre av författare som själva ger ut eller själva är med marknadsför sina böcker.
 


Christian Unge är på gång med sin uppföljare till Turkanarapporten: Kongospår

Annah Nozlin kommer ut med sin tredje fantasybok för unga läsare, en fristående fortsättning på böckerna om Ekens dotter: Skugga över månen.


Eva Ludvigsen ville att jag även skulle läsa Här och nu efter att jag gillat att läsa Lova.
Idus förlag som ger ut Eva Ludvigsen skickade med en bonushög med böcker; Biografin Med rullstol i Grönsakshissen av Marie Hav Lundberg, Ungdomsfantasyn Castra - Det blå stoftets magi av Jenny A Sandgren och barnboken Bravo bygger monsterhus av Maja-Stina Andersson. Trevligt, men de får allt vänta ett slag, men tids nog.

Vad gäller annan läsning i sommar så kan jag nämligen meddela att den där spontanhögen från biblioteket är högre än någonsin och att jag ju dessutom siktar på en eller ett par biografier i min äventyrliga biografisommarläsning. Vi får väl se hur det går och hur mycket jag får tid att läsa. Mitt biblioteks förlängda lånetid till mitten av augusti är iallafall tacksam.

2 kommentarer:

  1. Här och nu är riktigt, riktigt bra! :)

    SvaraRadera
  2. Kul att höra. Jag ser fram emot den läsningen :-)

    SvaraRadera