fredag 6 juni 2014

Mörk kust av Peter Temple

Det här är en sån där typiskt deckare som jag tröttnat på. Dvs deckare med den där manlige trötte erfarne polisen med intuition och besatthet. Att jag ändå ger mig på Mörk kust är för att den utspelar sig i Australien och för att den fått ett deckarpris. Jag gillar att läsa deckare som speglar andra nutida samhällen runt om i världen. Så jag tänker att kanske är den bra, jag gillar ju Deon Meyer och hans deckare innehåller liknande hjältar, som jag faktiskt inte tröttnat på. Men jag tycker Mörk Kust är seg.

Det tar lång tid att komma in i boken och första i sista tredjedelen börjar det hända lite mer. Jag vill väldigt gärna tycka om den här boken. Jag vill upptäcka en ny författare som gör mig sugen på läsa mer av. Och vill läsa böcker som utspelar sig i Australien. Men skildringen av rasismen och orättvisor inom det australiensiska samhället och allt som pågår kring själva deckarhistorien väger inte upp känslan att jag hoppats på mer.

Det blir förmodligen inte fler Peter Temple. Det finns så många andra böcker att läsa.

2 kommentarer:

  1. Av precis samma anledning köpte jag en bok av Temple, Sanning, men jag har inte läst den än. Ser att den nu blivit hyllvärmare så kanske blir den läst i år :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dumt om den blir en hyllvärmare ...

      Radera