tisdag 21 augusti 2012

TRE PÅ TRE - en utmaning

TRE PÅ TRE är en bokbloggsutmaning som Pocketlover anordnar. Tydligen har det utmanats tre på tre även andra år...Pocketlover beskriver utmaningen så här:

"Det hela är mycket enkelt. Du kan välja att läsa en trilogi, tre böcker av samma författare, tre böcker i samma genre, de tre första i en serie, tre böcker från samma land, tre som börjar på samma bokstav - you name it! Och de tre du väljer ska du slutföra inom tre månader. Vi drar igång första september och avslutar sista november."

Sommarens resa till Island och läsningen före, under och efter har jag bloggat om. Resan inspirerade bl.a till tre isländska deckare av tre olika författare: Indridason, Thorarinsson och Sigurdardottir. Två av tre är avklarade. Sigurdardottir ligger i att-läsa-högen.

Bokbajsaren i Vendedig.
Känd från Vendela i Venedig
Sommarens resa till Italien fick inga blogginlägg, även om Vendela i Venedig lästes med stort nöje inför resan.

Däremot har jag bestämt att tre italienska deckare av tre olika författare också ska läsas. Och där finns ju redan min utmaning i tre på tre.

3 x italienska deckare: Carofiglio, Guittari & Leon

Gianrico Carofiglio - På sannolika skäl
Michele Guittari - En florentinsk fälla
Donna Leon - En dunkel död

3 kommentarer:

  1. Spännande! Jag har tänkt mig en resa till Italien snart (den vi tänkt göra i år blev inställd) och jag brukar alltid ta med mig en bok som utspelar sig i landet jag åker till. Ser fram emot boktips :)

    SvaraRadera
  2. Carofiglio och Leon har jag läst en del böcker av. Guittari har jag dock aldrig hört talas om tidigare, han ska jag nog utforska vid tillfälle.

    SvaraRadera
  3. Min favvodeckare från Italien är Montalbano av Andrea Camilleri. En ny -Utflykten till Tindari - har just kommit ut som jag inte läst. Jag borde kanske slå till på kvartett italienska deckare!

    SvaraRadera