torsdag 14 augusti 2014

Här och nu av Eva Ludvigsen

Här och nu handlar om den unga advokaten Ingrid som lämnar hem och jobb i Uppsala för en lång resa och för att söka efter kärleken. Hon finner den inte hemma i Uppsala. Det vet hon vid det här laget. Ingrids resa är oplanerad, hon tar det som det kommer och hon hamnar i Italien, Brasilien och slutligen Montana, USA där hon sökt och fått jobbet som barnflicka.

Jag är svag för böcker, gärna feelgood, som handlar om att vara på resa och om att starta på nytt. Just detta gör Ingrid, så givetvis lockade Här och nu .

På gården i Montana blir Ingrid snabbt en del i den unga familjen, som väntar sitt andra barn och därmed behöver extra hjälp en period. Ingrid dras med i familjens umgänge. På granngården bor Nate. Ingrid och Nate dras direkt till varandra, även om de själva tar tid på sig att erkänna det.

Ingrid söker kärleken på sin resa, finner den och dessutom något mer - en familj och ett sammanhang.

Eva Ludvigsens uppföljare  till Lova, som jag skrev om här, är precis som Lova en feelgood, men det är inte lika enkelt i Här och nu. Lycka och sorg om vartannat och framförallt att livet så mycket handlar om att just leva här och nu  - innan det är försent.

Boken är ett recensions ex från Idus som jag läste under bloggsommarlovet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar