måndag 21 januari 2013

Välkommen ut på andra sidan av Annamaria Jansson

Välkommen ut på andra sidan av Annamaria Jansson är en roman som rör sig i feelgood- och chiclitmiljöer. Med jag kan inte kalla den en typisk feelgood, för precis som bokens titel säger oss så handlar det om att komma ut på andra sidan och då har man varit nere och vänt någonstans. Och därnere är det inte feelgood precis. Här på bloggen får Välkommen ut på andra sidan ändå etiketten Feelgood. Det är liksom en sådan sorts bok.

Boken skildrar tre tjejer i 30-årsåldern. Malin, singel i Göteborgs restaurangbranch festar mer än halva natten, de flesta nätter. Lovisa, journalist i Stockholm, lever i det perfekta förhållandet med den perfekta pojkvännen. Sandra som lite av en slump hamnat i Stockholms reklambranch är allmänt uttråkad i sin relation och i livet, fastnar i soffan, tröstäter och tränar inte.

Alla tre tjejerna känns rätt osjälvständiga och beroende av pojkvänner och manlig uppmärksamhet. Åtminstone fram till de är därnere och vänder. Längs vägen till andra sidan händer något och de utvecklas alla tre. Blir starkare och självständigare.

Vi följer de tre tjejerna parallellt och någonstans i mitten av boken börjar berättelserna flätas samman. Lite lagom. Det gillar jag.

Annamaria Janssons debutroman är en läsvärd bok för den som gillar feelgood och chiclit men som är beredd att ta att allt inte är rosenrött. Som är beredd att följa med ner och ut på andra sidan.

Boken är ett recensions ex från Norstedts. Ett plus till det snygga omslaget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar